Met "Waar zouden het dierenwelzijn en de dierenasielen in Limburg staan zonder vrijwilligers?" leidde gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove een alweer succesvolle editie van het netwerkmoment in. "De inzet van vrijwilligers is van onschatbare waarde binnen de werking van de dierenasielen.
Jaarlijks krijgen circa 5.000 asieldieren (honden en katten) de nodige opvang en zorg in zeven Limburgse dierenopvangcentra en  een netwerk van om en bij de 450 vrijwilligers speelt hierin een grote rol."

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet organiseerde de provincie Limburg op 23 maart 2018 voor het 3de jaar op rij een Netwerkmoment in het Provinciehuis.

Na een inleiding van Ludwig Vandenhove volgde een toelichting door Riet Abrahams van de vzw Beestig Wijs over het pilootproject "Mens en dier helpen". Carine Vernaillen, inspectrice Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid gaf meer informatie over de handhaving van dierenwelzijn in de praktijk (fotoverslag).

Interesse om je in te zetten als vrijwilliger voor een dierenasiel? Twijfel niet en neem vandaag nog met een organisatie in jouw buurt contact op (adressen dierenopvang in Limburg).