De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg
stem @ work van klaspraktijk naar realiteit in samenwerking met voka kamer van koophandel limburg

STEM@work: van klaspraktijk naar realiteit – Schrijf je in!

woensdag, 07 maart 2018

Op woensdagmiddag 21 maart 2018 vindt de tweede editie van de workshop "STEM@work: van klaspraktijk naar realiteit" plaats. Bij jou in de buurt!

STEM@work biedt leerkrachten de kans om een workshop rond Wetenschap & Techniek te volgen op maat van zijn of haar klas. En dit … op de werkvloer. De ideale gelegenheid dus voor leerkrachten om hun klaspraktijk te toetsen aan de realiteit in de bedrijfswereld. Bedrijven hebben vandaag meer dan ooit nood aan goed geschoold (technisch) personeel. Dit blijkt niet alleen uit de cijfers van de VDAB, maar ook uit de openstaande vacatures.

Het onderwijs zet volop in op deze tendens via "STEM". Studies tonen immers aan dat je kinderen best op een zo jong mogelijke leeftijd laat kennis maken met techniek. Zo kunnen ze hun technisch talent al vroeg ontdekken, en hun latere studiekeuze hierop afstemmen.

STEM-Onderwijs

Ontdek Techniektalent, een initiatief van het provinciaal flankerend onderwijsbeleid Limburg, wil leerkrachten inspireren en hen tools aanreiken om kwaliteitsvol STEM-onderwijs op een speelse manier in hun lessen te integreren.

Bekijk de promospot!
Meer info en inschrijven? (voor 14 maart) via www.ontdektechniektalent.be

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.