De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
vdab samen sterk voor werk

VDAB-Trainingssessies voor onderwijsprofessionals 2018-2019

woensdag, 20 juni 2018, 17.03 u.

Wil je je leerlingen goed voorbereiden op de overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt? Schrijf je dan zeker in voor de Trainingssessies voor onderwijsprofessionals. VDAB geeft in deze trainingssessies achtergrondinformatie en praktische ondersteuning aan leerkrachten. De sessies zijn niet gericht op specifieke vakken. Iedereen die een rol speelt in het onderwijsloopbaanbegeleidingssverhaal van je school heeft baat bij deze bijscholing.

Deelname gratis

De gratis trainingssessies zijn bedoeld voor leerkrachten uit het ASO, TSO, BSO, Buso, deeltijds onderwijs of volwassenonderwijs en voor CLB-medewerkers. Ook niet-docenten die op een of andere wijze werken rond loopbaandenken, zijn welkom. Je leert hoe je leerlingen op weg helpt rond vijf loopbaanvragen vragen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wie kan me helpen en hoe pak ik het aan.

Meerdere modules

Best volg je eerst de basismodule want er wordt hier telkens op verder gebdouwd. Ze geeft je inspiratie tot loopbaandenken. In module twee krijg je meer informatie over het solliciteren. Module drie brengt aan hoe je in dialoog kan gaan met je leerlingen, specifiek over hun (school)loopbaan.

Naast een administratief instrument is ‘Mijn loopbaan’ bruikbaar als portfolio voor je leerlingen. Hoe dat zit leer je in module vier.

Praktisch

De trainingssessies vinden plaats op maandag 26 november 2018 in het VDAB Opleidingscentrum, Trichterheideweg 9, 3500 Hasselt

Meer informatie vind je op de VDAB-site. Daar kun je je ook inschrijven.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.