In duaal leren verwerven jongeren vaardigheden op school én op de werkplek. Om er een succes van te maken, moet elke jongere in een duale opleiding terecht kunnen op een kwaliteitsvolle werkplek. Als werkgever ben je dus een onmisbare schakel. Je helpt de jongeren hun opleiding vervolmaken, bereidt hen optimaal voor op de arbeidsmarkt en leidt mee de werknemers van de toekomst op!

Om een werkplek aan te bieden moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals een aanvraag indienen om erkend leerbedrijf te worden, een mentor aanduiden en een overeenkomst afsluiten met de jongere.

In september 2017 startten twee Limburgse scholen met het 7de specialisatiejaar duaal leren Kinderbegeleider. De leerlingen (12) hebben bijna hun eerste opleidingstraject in de groepsopvang voor baby's en peuters afgerond. Vanaf maart worden zij tewerkgesteld in de initiatieven voor buitenschoolse opvang.

Heb jij als kinderopvangvoorziening ook interesse om te participeren aan duaal leren, neem dan contact met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang.

De mentoropleiding voor Kinderbeleider wordt in dit project gratis aangeboden aan de werkplekken Kinderbegeleider duaal. De eerste sessie van een reeks van vier start op 21 februari 2018.

Meer informatie: www.stagedatabank.eu.