De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Limburg boomt

Limburg boomt

Bomen zijn van vitaal belang. We vertellen jou waarom dit zo is met tal van leuke bomenacties.

Bomenwandelingen

Het geweldige Limburgse bomenpatrimonium zetten we in de kijker met wandelingen onder begeleiding van de bomenwerkgroep van LIKONA. Een must voor iedereen die van bomen en een frisse neus houdt. 

Meld jouw merkwaardige boom

De bomenwerkgroep zoekt merkwaardige Limburgse bomen! Deze bomen vallen op door hun ouderdom, afmetingen, vorm, zeldzaamheid, locatie, functie, belang voor de biodiversiteit, geschiedenis of verhaal. Door merkwaardige bomen te lokaliseren en te bestuderen, kunnen ze beter beschermd worden.

Vandaar de warme oproep om jouw merkwaardige bomen te melden. De leden van de bomenwerkgroep komen de gemelde bomen bekijken. Indien ze aan een aantal voorwaarden voldoen worden ze opgenomen in BELTREES databank.

Mee inventariseren

Je hebt vrije tijd, bent gefascineerd door bomen en je wilt mee het Limburgs bomenpatrimonium op kaart zetten en beschermen? Dat kan!

Vul het formulier in en we contacteren je voor de volgende inventarisatieuitstappen.

Al doende leert men en wie weet ben jij binnenkort wel de trekker tijdens een excursie in jouw lievelingspark of plekje.

Inspiratiegids voor het onderwijs

Speciaal voor het kleuter- en lager onderwijs is een inspiratiegids uitgeschreven. Deze laat toe om op een creatieve manier rond bomen en bos binnen en buiten de klas aan de slag te gaan.

Nieuws

woensdag, 23 augustus 2017
Beuk
"Limburg boomt" is nog steeds op zoek naar merkwaardige bomen! Bomen met een opvallende ouderdom, afmeting, vorm, zeldzaamheid, geschiedenis enzovoort. Dikke Bertha In de afgelopen maanden werden...
dinsdag, 25 juli 2017
Peter Wohlleben geeft uitleg, tegen een achtergrond van bomen
In het kader van de provinciale campagne "Limburg boomt" gingen we nabij Hümmel in de Duitse Eifel op stap met Peter Wohlleben. Wohlleben is de auteur van de bestseller "Het verborgen leven van bomen"...