De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC

Nascholing "Op stap met de bosjuf" (volzet)

Wat houdt ons tegen om met kleuters erop uit te trekken? Het biedt zoveel ontwikkelingskansen en welbevinden, zowel voor de kleuters als voor jezelf. En toch gebeurt het zo weinig! Ook al ligt er geen natuurgebied in de buurt, ook al ben je geen kenner van de natuur, er ligt een schat aan leerkansen voor het grijpen!

Er is buiten zovéél te beleven met kinderen. De zintuigen worden er geprikkeld en de kinderen verleggen er hun grenzen. Het is dé plek voor de ontwikkeling van de grove motoriek, er zijn wel duizend spelletjes om de kleine motoriek te oefenen, ze doen er ervaring op rond wetenschap, taal en sociale vaardigheden. Kortom, de natuur kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind.

Om jou praktisch te ondersteunen, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum vier nascholingen a.d.h.v. het handboek “Op stap met de bosjuf” van Gertie Bergmans.

Je kunt er daar één of meerdere van volgen. Want de locaties zijn verschillend, de leeftijd van de kleuters varieert en verschillende seizoenen komen aan bod. Iedere nascholing zal dus anders zijn.

Na deze nascholing ga je naar huis met een karrevracht ideeën en vooral met een berg vertrouwen om er zelf met je eigen kleuters mee aan de slag te gaan.

Alle deelnemers aan deze nascholing krijgen gratis het praktische handboek met 50 avonturentochten in de natuur.

Meer informatie over de nascholing "Op stap met de bosjuf".

Data nascholing: 18 en 25 oktober 2017 (Sint-Truiden), 14 en 21 maart 2018 (Heusden-Zolder)

De nascholing van 14 maart is volzet, geïnteresseerden kunnen nog steeds inschrijven voor de nascholing op 21 maart 2018.

Wanneer
Woensdag, 14 maart 2018

van 8.30 tot 12.15 u.

Waar

Basisschool De Schans, Schansstraat 137, 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs (4 - 5 jaar)

Prijs

Gratis

Organisator

LIMNET

Meer info

  • Je kunt inschrijven tot een week voor de datum van de nascholing. De nascholing van 14 maart is volzet, geïnteresseerden kunnen nog steeds inschrijven voor de nascholing op 21 maart 2018.
  • Maximum 20 deelnemers
  • Voorzie stevige schoenen of laarzen en eventueel regenkledij.