De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg
ontdek techniek talent meisje toont kaartje aan mama

Ontdek Techniek Talent lanceert "ouderkaartjes"

maandag, 04 september 2017

Het project Ontdek Techniektalent, een initiatief van het Steunpunt Onderwijs van de provincie Limburg, start dit schooljaar met het "Ouderkaartjes-project". Met deze kleine, bladwijzervormige kaartjes, komt men tegemoet aan de vraag om ouders zo goed mogelijk te informeren én te betrekken waarmee men in de klas bezig is rond STEM-gericht onderwijs.

Ouderkaartjes

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Maths. Bij STEM-gerichte lessen ligt de focus op onderzoekend  en ontwerpend leren. Het “ouderkaartje” heeft als functie het beknopt duiden van de inhoud van de komende lessen. Dankzij de leuke raadseltjes op de achterkant van de kaartjes, krijgen ook de ouders alvast een kleine introductie in "STEM".

Zelf een kaartje maken?

De eerste acht ouderkaartjes vind je vanaf nu op de website gelinkt aan het domein Wetenschap & Techniek. Je kunt ze eenvoudig downloaden of gratis bestellen.
Wil je zelf een ouderkaartje aanmaken, bijvoorbeeld met een aankondiging van een klasactiviteit of een evenement? Ook dat kan! Klik even op "ouderkaartjes", en alles wijst zich uit.

De ouderkaartjes kun je gratis downloaden of bijbestellen via www.ontdektechniektalent.be

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.