De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg
les cafe twee

LES-Café Twee

maandag, 06 maart 2017

Op 21 februari kwamen mentoren van bedrijven en leerkrachten samen voor “LES-Café Twee”. Het LES-project gaat vanuit de praktijkervaringen op zoek naar handvaten voor een effectief Duaal Leren. Steunpunt Onderwijs en de Confederatie Bouw Limburg  slaan hiervoor de handen in elkaar.

Levensechte praktijkvoorbeelden

Mentoren van bedrijven draaiden de voorbije maanden mee in een school.  Leerkrachten deden het omgekeerde op de bedrijfsvloer. Daarbij leerden ze elkaars werken beter kennen, en keken vooral naar de goede voorbeelden en mogelijkheden  om het leren van jongeren zo veel mogelijk kansen te geven.  Maar liefst 352 voorbeelden en kansen werden zo verzameld.

Op 21 februari kwamen de deelnemers aan dit project opnieuw  op "Café".  In de lokalen van de Confederatie Bouw Limburg wisselden ze ervaringen uit.  Ze werden daarbij versterkt door vijf mensen met specifieke ervaring in het begeleiden van het  leren van jongeren op de werkvloer vanuit Syntra, CLB, IBAL, Nieuwe Kansen Geven en Appél.
Onder begeleiding van experten uit de Limburgse Hogescholen gingen ze in drie "Cafés" (werkgroepen) samen op zoek naar de redenen waarom een bepaalde aanpak werkte, en naar concrete  toepassingsmogelijkheden. Dit alles natuurlijk bij een natje en een droogje, waaronder "Tazettein", het bier dat ontstond door een samenwerking van vier Limburgse provinciale scholen.  Tot slot kozen de deelnemers voor de krachtigste handvaten voor Duaal leren.

Eindrapport

De resultaten worden verwerkt tot een rapport dat op 30 mei in het Centrum Duurzaam Bouwen wordt voorgesteld aan diverse sectoren in bedrijfs- en onderwijswereld.

Meer lezen over het LES-Project? Surf naar de projectpagina.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.