De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg
duaal leren ook in Limburg

12 Limburgse scholen zetten in op Duaal leren

maandag, 04 september 2017

Vanaf dit schooljaar zetten 83 Vlaamse scholen, Centra voor Deeltijds onderwijs en Syntra lesplaatsen hun schouders onder het proefproject "Schoolbank op de werkplek" om van duaal leren een succes te maken. In 21 studierichtingen bieden ze volwaardige opleidingen aan waarbij leerlingen uit het secundair onderwijs zowel op school als op de werkvloer leren.

In  Limburg zijn er twaalf scholen die mee inzetten op Duaal leren. De uitbreiding van dit proefproject werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

Duaal leren in een notendop

Duaal leren houdt in dat jongeren vanaf 15 jaar meer dan nu leren op de werkvloer, op die manier een onderwijskwalificatie halen en dus beter voorbereid zijn voor de arbeidsmarkt. Het gaat om een volwaardige leerweg naast het voltijds secundair onderwijs. Het verschil is dat vaardigheden bij duaal leren voor een groot deel op de werkvloer verworven worden. De focus ligt op arbeidsmarktrijpe jongeren die via duaal leren hun onderwijskwalificatie kunnen halen. Indien dat niet haalbaar blijkt, krijgen jongeren een beroepskwalificatie of deelcertificaat.

Duaal leren, ook in Limburg!

Twaalf Limburgse scholen en centra zetten dit schooljaar mee hun schouders achter dit proefproject:

Meer info over Duaal leren vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.